Μονάδες παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία, όπου εργάζονται τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι, οι οποίοι θα μείνουν άνεργοι, κλείνει η Intel, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής κυκλωμάτων για υπολογιστές, παγκοσμίως.

Η Intel ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή σε εργοστάσια στο Όρεγκον και στην Καλιφόρνια και προτίθεται να κλείσει δύο μονάδες στην Πενάνγκ της Μαλαισίας και άλλη μία στο Καβίτε των Φιλιππίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ ανακοίνωσε ότι το κλείσιμο των εργοστασίων θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους και αφορά 5.000 – 6.000 εργαζομένους.

Η Intel την περασμένη εβδομάδα έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά της στοιχεία, στα οποία εμφανίζεται μείωση κατά 90% των κερδών της στο τελευταίο τρίμηνο του 2008, καθώς η ζήτηση για υπολογιστές υποχώρησε σημαντικά στο τέλος του περασμένου έτους.

Απολύσεις και στο γίγαντα της Microsoft,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε 5.000 απολύσεις ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και η Microsoft, καθώς η διεθνής οικονομική ύφεση πλήττει τη ζήτηση -και- για το λογισμικό.

Οι απολύσεις αφορούν στα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης, μάρκετινγκ, πωλήσεων, οικονομικών, στο νομικό τμήμα, τη μονάδα ανθρωπίνων πόρων και τη μονάδα πληροφορίας της τεχνολογίας. Οι απολύσεις, θα γίνουν μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Από τις περικοπές η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία λογισμικού ελπίζει σε εξοικονόμηση δαπανών ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης