«Κόκκινο πανί» το χαράτσι στην Ιρλανδία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012, 09:48
«Κόκκινο πανί» το χαράτσι στην Ιρλανδία
Την πλάτη στο φόρο ακινήτων γύρισε το 50% των Ιρλανδών πολιτών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρότι ο φόρος που επέβαλε η κυβέρνηση Κένι ανέρχεται σε 100 ευρώ ανά ιδιοκτησία, μόνο ένας στους δύο πολίτες δέχτηκε να τον πληρώσει, ενώ χιλιάδες ήταν αυτοί που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο την τελευταία ημέρα της προθεσμίας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Συνεδριακό Κέντρο του Δουβλίνου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ετήσια Σύνοδος του κόμματος του πρωθυπουργού Έντα Κένι, Φίνε Γκάελ, φωνάζοντας ακόμη και υβριστικά συνθήματα.

«Αποκλείεται, δεν πληρώνουμε», «απορρίψτε το φόβο, η λιτότητα σταματά εδώ», «Φορολογήστε τους κλέφτες που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση» ήταν μερικά από τα συνθήματα των Ιρλανδών που αντιδρούν στο φόρο.

Για το 2012, ο φόρος ήταν 100 ευρώ ανά ιδιοκτησία, αλλά αναμένεται να αυξηθεί δραστικά τον επόμενο χρόνο, όταν η Ιρλανδία θα έχει αποκτήσει βάση δεδομένων, ώστε να μπορεί να υπολογιστεί ανάλογα με την εκτιμώμενη αξία κάθε ακινήτου, όπως προβλέπεται και στη χώρα μας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012, 09:48