Κομισιόν: Σταθερός ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Νοέμβριο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, 15:15
Κομισιόν: Σταθερός ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Νοέμβριο
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) έμεινε σταθερός τον Νοέμβριο στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρωζώνη συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην Ελλάδα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 86,5 μονάδες (όσο και τον Οκτώβριο) και στην Ευρωζώνη στις 106,1 μονάδες (όπως και τον Οκτώβριο μετά την αναθεώρηση της αρχικής εκτίμησης για τον μήνα που ήταν 105,9). Στην ΕΕ, ο ESI μειώθηκε οριακά στις 107,6 από 107,7 μονάδες τον Οκτώβριο.

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το σταθερό αποτέλεσμα του ESI στην Ευρωζώνη προέκυψε από την αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών καθώς και της εμπιστοσύνης στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών, η οποία αντισταθμίστηκε από τη μείωση της εμπιστοσύνης στον μεταποιητικό τομέα και, σε μικρότερο βαθμό, στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Αναφορικά με τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρωζώνης, μείωση σημειώθηκε στη Γερμανία (-0,1), τη Γαλλία (-0,6) και την Ιταλία (-0,7), ενώ αύξηση καταγράφηκε στην Ισπανία (+0,2). Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη είναι ο υψηλότερος από τον Μάιο του 2011, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, 15:15