Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε τη Δευτέρα η Wall Street, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά, καθώς οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν αναπάντεχα τον Αύγουστο, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Κίνας εμφανίστηκε αρνητικός ως προς το ενδεχόμενο τόνωσης της οικονομίας, λέγοντας ότι θα διατηρηθεί σταθερή η οικονομική πολιτική της χώρας.

Ο Dow Jones υποχώρησε 107 μονάδες ή 0,62% στις 17.173 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,82% στις 1.994 μονάδες ενω ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 1,13% στις 4.528 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών της Κίνας Lou Jiwei δήλωσε ότι το Πεκίνο δεν θα προβεί σε μεγάλες αλλαγές εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων ενός οικονομικού δείκτη, μειώνοντας τις ελπίδες για λήψη πρόσθετων μέτρων χαλάρωσης από την κεντρική κυβέρνηση.

Στα macro της ημέρας, ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας Chicago Fed διαμορφώθηκε στις -0,21 μονάδες τον Αύγουστο από +0,26 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο. Η πτώση οφείλεται κυρίως στην μείωση κατά 0,4% της μεταποιητικής παραγωγής, αλλά και της πτώσης τη χρήσης της μεταποιητικής παραγωγικής ικανότητας, σύμφωνα με την Fed. Μέτρηση κάτω από το μηδέν δείχνει ότι η ανάπτυξη υπολείπεται του μέσου όρου.

Την ίδια ώρα, πτώση σημείωσαν τον Αύγουστο οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διατηρηθεί η ανοδική τάση των τελευταίων μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών υποχώρησαν 1,8% τον Αύγουστο από τον Ιούλιο, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,05 εκατ. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι πωλήσεις υποχώρησαν 5,3%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο των πωλήσεων κατά 1% στις 5,2 εκατ. τον Αύγουστο.

Στο πεδίο των μετοχών, η Apple σταθερή στα 101,12 δολάρια, μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις των νέων iPhone ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια συσκευές το πρώτο τριήμερο.

Η Alibaba διόρθωσε κατά 4,26% στα 89,89 δολάρια, μετά το άλμα που κατέγραψε στο ντεμπούτο της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η Yahoo σημείωσε πτώση 5,81% στα 38,6 δολάρια μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Sanford C. Bernstein και την Bank of America Merrill Lynch

Η Dresser-Rand Group ενισχύθηκε 2,55%, καθώς η γερμανική Siemens ανακοίνωσε ότι θα την εξαγοράσει έναντι 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Sigma-Aldrich κατέγραψε άλμα 33,23% μετά την ανακοίνωση της γερμανικής Merck ότι θα την εξαγοράσει έναντι 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 140 δολαρίων ανά μετοχή, 37% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος στις 19 Σεπτεμβρίου.

Άνοδο 7,29% σημείωσε η Clorox, καθώς ανακοίνωσε ότι κλείνει όλες τις δραστηριότητες της στη Βενεζουέλα εξαιτίας των περιορισμών στην επιχειρηματικότητα που έχει θέση η κυβέρνηση της χώρας, της διαφθοράς και της οικονομικής αβεβαιότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης