Την ανησυχία του για μονομερείς ενέργειες με στόχο τη διατήρηση των συντάξεων, εξέφρασε ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκος Κουτεντάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του το Σάββατο. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κουτεντάκης προειδοποίησε ότι τυχόν μονομερή αναστολή της περικοπής στις συντάξεις θα δώσει λάθος μήνυμα στις αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν γίνει μονομερώς (η αναστολή της περικοπής) θα υπάρξει πρόβλημα, θα δοθεί μήνυμα ρήξης, κακής συνεννόησης, ότι αρχίζουν να γίνονται πράγματα που δεν έχουν συμφωνηθεί» είπε και πρόσθεσε: «Η γενικότερη εικόνα για την οικονομία είναι θετική, αλλά με δεδομένο ότι τελειώνει τις επόμενες μέρες ένα πρόγραμμα που διήρκεσε 8 χρόνια, κύριο θέμα η εντύπωση και ανησυχία που υπάρχει για την πορεία της Ελλάδας μετά το πρόγραμμα».

«Oι αγορές θα τιμολογούν το ρίσκο που ακολουθεί η χώρα και αυτό έχει να κάνει με τα μηνύματα που θα στείλει. Το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι απαραίτητο με την αυστηρή δημοσιονομική έννοια του ορού» ανέφερε.

Στη συνέχεια εστίασε στη διατήρηση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για τα επόμενα χρόνια. «Η αύξηση των εισαγωγών από την ενίσχυση της ανάπτυξης θα πρέπει να καλύπτεται από τις εξαγωγές» διευκρίνισε.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το να βγει η χώρα από το πρόγραμμα με όρους που εξασφαλίζουν για τους πολίτες τους ίδιους πρώτα απ’ όλα ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να διαχειρίζεται με υπευθυνότητα τα οικονομικά του είναι προς το συμφέρον και των ιδίων των πολιτών» είπε ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης