Κρίσιμες ώρες για την οικονομία της Καλιφόρνια

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009, 09:46
Κρίσιμες ώρες για την οικονομία της Καλιφόρνια

Βυθισμένη σε μια οικονομική καταστροφή με απρόβλεπτες συνέπειες είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη. Η πολιτεία της Καλιφόρνια.

Ήδη ο κυβερνήτης Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ λόγω του υπέρογκου δημοσιονομικού ελλείμματος κήρυξε την πολιτεία του σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η Καλιφόρνια, που ήταν η όγδοη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο το 2006, είναι πλέον αντιμέτωπη με τον κίνδυνο περαιτέρω υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής της ικανότητας, γεγονός που θα οδηγούσε σε αύξηση του κόστους δανεισμού

Οι Αμερικανοί βουλευτές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο για την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού της Καλιφόρνια – το έλλειμμα του οποίου έχει εκτιναχθεί στα 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια – εγκαίρως για το νέο δημοσιονομικό έτος, που ξεκίνησε χθες.

Η εξέλιξη αυτή δεν άφησε άλλη επιλογή στους αξιωματούχους παρά να ετοιμαστούν για αναστολή των πληρωμών στις βιομηχανίες και τα τοπικά πρακτορεία, τα οποία θα λάβουν μόνο χρεωστικά ομόλογα δηλαδή θα τους αναγνωριστεί απλώς ότι η πολιτεία τους οφείλει χρήματα, από παροχή υπηρεσιών. 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009, 09:46