Σε οριακό σημείο, ως προς την ικανότητα της κυβέρνησης να πείσει αγορές και Βρυξέλλες ότι είναι σε θέση αντιστρέψει τη κάκιστη δημοσιονομική κατάσταση, βρίσκεται η χώρα.

Η εβδομάδα που ξεκινά είναι από τις πλέον κρίσιμες των τελευτών μηνών για τα δημοσιονομικά, καθώς αύριο αναμένεται το «στίγμα» του νέου επιτρόπου για τα δημοσιονομικά, Όλι Ρέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη αλλάζει επισήμως η σύνθεση της Κομισιόν και οι νέοι επίτροποι θα αναλάβουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Το βλέμμα της ελληνικής κυβέρνησης είναι στραμμένο στον νέο επίτροπο Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, ο οποίος θα αναφερθεί στη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και -ως σε ένα σημείο- θα ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Λίγο πολύ, βεβαίως, είναι γνωστό το τι θα πει ο κ. Ρέν, ο οποίος θα εστιάσει στο ερχομό «τοποτηρητή» που θα παρακολουθεί την εφαρμογή των μέτρων για την ελληνική οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, στους κόλπους της ΕΕ έχει αρχίσει να συζητείται εντονότερα το σενάριο της «ευρωδιάσωσης» της Ελλάδας μέσω ευρωομολόγου.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί κατά τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, την Τετάρτη.

Το ζήτημα του ευρωομολόγου, καθώς και οι επιθέσεις εναντίον του ευρώ, θα βρεθεί στο επίκεντρο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης