Οι ασιατικές αγορές πραγματοποίησαν μια μικτή συνεδρίαση, κλείνοντας τελικά με κέρδη, με τους επενδυτές να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με το βλέμμα στο Συμπόσιο του Jackson Hole, όπου, κατά το παρελθόν, ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, έχει ανακοινώσει μέτρα νομισματικής χαλάρωσης.

Επίσης, τα στοιχεία για τη γερμανική οικονομική εμπιστοσύνη είναι πιθανόν να απογοητεύσουν και να πιέσουν τις αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομιλία του Bernanke είναι σημαντική, καθώς θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των αγορών για τους επόμενους μήνες. Μια πιθανή νέα στήριξη της αμερικανικής οικονομίας θα αποδυναμώσει το δολάριο και θα στείλει τις αγορές σε νέα πολυετή υψηλά επίπεδα τιμών.

Στο ίδιο γεγονός θα μιλήσει και ο Mario Draghi, με τους επενδυτές να προσδοκούν ότι θα ακούσουν λεπτομέρειες για το σχέδιο αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ. Παρ’ όλα αυτά, Γερμανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι πάνω και πριν απ’ όλα είναι η εφαρμογή δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος Ifo για τη Γερμανία αναμένεται να ανακοινωθεί χαμηλότερα από την προηγούμενη μέτρηση και αυτό πιθανό να ασκήσει πιέσεις στις αγορές. Μετά τις δηλώσεις στενού συνεργάτη της Merkel, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από την Ευρωζώνη το 2013, η καγκελάριος ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά με τις δηλώσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την ώρα, η ισοτιμία EUR/USD κινείται κάτω από το 1,2500, ενώ ο χρυσός παραμένει πάνω από τα 1,670 δολάρια.

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης