Ξεκινούν οι διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 18:21
Ξεκινούν οι διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων
Προς αναζήτηση ειδικών συμβούλων για την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του Ελ. Βενιζέλος και την έναρξη της διαδικασίας αποτιμήσεων της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου ξεκινά η επιχείρηση αναζήτησης των περίφημων 50 δισ. ευρώ.

Ο ειδικός Γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομικών, κ. Γ. Χριστοδουλάκης, είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους τραπεζών, προκειμένου να γίνει μία πρώτη διερευνητική επαφή για τον ορισμό συμβούλων αποκρατικοποίησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Οι σύμβουλοι θα εξετάσουν και τη δυνατότητα εισόδου της εταιρίας στο ΧΑ.

Τις προηγούμενες εβδομάδες ο ίδιος είχε αποστείλει προσκλήσεις σε επτά μεγάλες ελληνικές εμπορικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, EFG Eurobank, Πειραιώς, Marfin, ATE, Emporiki Bank), οι οποίες μέσω των τμημάτων Real Estate θα λειτουργήσουν ως σύμβουλοι αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Οι επτά σύμβουλοι θα έχουν πρόσβαση στα κρατικά χαρτοφυλάκια της ΚΕΔ, της Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ και της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ ώστε να ξεχωρίζουν σε πρώτη φάση τα ακίνητα, που είναι αξιοποιήσιμα και δεν έχουν νομικά προβλήματα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 18:25