Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagrde, σε τηλεοπτική της συνέντευξη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Φαίνεται ότι περνάει (η συμφωνία)».

Και συνέχισε: «Φαίνεται ότι τα νούμερα θα είναι ελπιδοφόρα», πρόσθεσε, λίγες ώρες αφότου τελείωσε η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής στην αναδιάρθρωση του χρέους. «Και ξέρετε, ό,τι σχεδιάσαμε και διαπραγματευτήκαμε πριν από ένα μήνα, θα έρθει πιθανότατα από τη μια μέρα στην άλλη», δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ευρώπη έχει προσωρινά αποφύγει μια οξεία οικονομική κρίση μέσω των οικονομικών τακτικών της, αλλά χρειάζεται ακόμη να ενισχύσει τα ταμεία διάσωσή της, ιδιαίτερα στην περίπτωση που το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης αποτύχει.

«Ακόμη δεν έχουν χτίσει ένα τείχος προστασίας που πολλοί άνθρωποι τους το ζητούν», προειδοποίησε η Lagarde. Οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων και το ΔΝΤ, προειδοποιούν ότι τα ρίσκα του η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στους στόχους του προγράμματος είναι υπερβολικά υψηλά.

«Ας υποθέσουμε, για ένα δευτερόλεπτο, ότι η ελληνική συμφωνία δεν αποδώσει. Ας υποθέσουμε για ένα δευτερόλεπτο ότι αυτή η ανταλλαγή χρέους είναι τελικά μια αποτυχία. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να σταματήσουν την μετάδοση καθώς τότε υπάρχει, θα μπορούσε να υπάρξει, το ρίσκο πως ότι γίνεται στην Ελλάδα, μπορεί να προχωρήσει και σε περισσότερο ριψοκίνδυνες περιοχές καθώς είναι πολύ μεγαλύτερες, από άποψη μεγέθους», δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης