Αν το κούρεμα του ελληνικού χρέους, το λεγόμενο PSI, είχε γίνει νωρίτερα, θα ήταν πολύ καλύτερα για την Ελλάδα και για τους πιστωτές, υποστήριξε η Κριστίν Λαγκαρντ στη διάρκεια συζήτησης στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Η επικεφαλής του Ταμείου επανέλαβε ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ήταν μια επιτυχία και αποτελεί θετική εξέλιξη, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει να κάνει ακόμη αρκετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την εμπειρία του ΔΝΤ από τη λειτουργία της τρόικας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ανέφερε ότι όταν είναι τρεις οι πρωταγωνιστές – και μάλιστα ο ένας εξ αυτών έχει αναλάβει και το σημαντικό μεγαλύτερο βάρος χρηματοδότησης – το εγχείρημα καθίσταται πιο δύσκολο και περίπλοκο καθώς ο κάθε θεσμός έχει τις δικές του διαδικασίες, όπως είπε.

Τέλος, σχετικά με τα διδάγματα από την περίπτωση της Ελλάδας και άλλων χωρών της ευρωζώνης, η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε ότι υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει πιο σύντομα και καλύτερα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης «Η πλήρης επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές διαγράφεται στον ορίζοντα», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014, 21:17

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης