Ανοιχτό αφήνει το ΔΝΤ το θέμα της συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα, με την Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει ότι ο τρόπος εμπλοκής του Ταμείου θα γίνει σαφής στις 21 Ιουνίου. Όπως τόνισε από το Βερολίνο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, «το ΔΝΤ μπορεί ασφαλώς να εμπλακεί και να εμπλακεί με διάφορους τρόπους, με διάφορα εργαλεία. Θα κάνουμε χρήση όλων των εργαλείων, θα δούμε και όλες τις επιλογές, αλλά σε κάθε περίπτωση θα εμπλακούμε στην Ελλάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τότε θα υπάρξει μια ας πούμε “αποκάλυψη”, η οποία θα γίνει πολύ πιο σαφής στις 21 Ιουνίου».«Τότε θα υπάρξει μια συνάντηση του Eurogroup και τότε θα γίνει σε όλους σαφές το τι εννοώ», πρόσθεσε η κα Λαγκάρντ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το Ταμείο θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα με οικονομική στήριξη ή μόνο με επίβλεψη.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ συμμετείχε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τους επικεφαλής των μεγάλων διεθνών οικονομικών θεσμών (ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην φετινή, 10η τέτοια ανεπίσημη συνάντηση, συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Αφρικής Ακινγούμι Αντεζίνα.

Στο περιθώριο της συνάντησης, η κα Λαγκάρντ συναντήθηκε και κατ’ ιδίαν με την κα Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης