Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή δεν έχει δεχθεί πιέσεις στο έργο του, αλλά πολλές φορές η ενόχληση για τις εκθέσεις που δημοσιοποιεί είναι διάχυτη, δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου, Παναγιώτης Λιαργκόβας, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84».

Ο κ. Λιαργκόβας τόνισε ότι «με τους υπόλοιπους καθηγητές (της επιστημονικής επιτροπής), παρότι ο καθένας έχει τη δική του οικονομική φιλοσοφία, υπάρχει απόλυτη σύμπνοια». «Όλες οι εκθέσεις μας ήταν με ομοφωνία. Όλα αυτά που έχουν βγει προς τα έξω έχουν την υπογραφή και των πέντε. Δεν είναι μόνο, δηλαδή, η έκθεση του Λιαργκόβα, όπως λένε, είναι της επιστημονικής επιτροπής, των πέντε» διευκρίνισε, απαντώντας στην κριτική για τις εκθέσεις που δημοσιεύονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το εάν τα μέλη της επιτροπής έχουν δεχθεί πιέσεις, ο κ. Λιαργκόβας τόνισε: «Πιέσεις δεν έχουμε δεχθεί. Εννοώ άμεσα. Να με πάρει κάποιος τηλέφωνο, είτε ο πρόεδρος της Βουλής είτε υπουργός, και να μου πει γιατί έγραψες εκείνο ή μη γράφεις αυτό. Άλλωστε, δεν βλέπουν τι γράφουμε, το βλέπουν όταν δημοσιοποιείται. Εκείνο που όμως αντιλαμβανόμαστε πολλές φορές είναι το διάχυτο πνεύμα ότι μας ενόχλησε κάτι. Ναι, αυτό το έχω αντιληφθεί με διάφορους τρόπους χωρίς να είναι συγκεκριμένο και προς τα εμένα».

Ερωτηθείς αν ο ίδιος διατηρεί πολιτικές βλέψεις απάντησε ότι αυτό «δεν ισχύει». «Εγώ κάνω τη δουλειά μου, είμαι καθηγητής πανεπιστημίου. Η πενταετής θητεία μου λήγει σε μερικές ημέρες. Όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε με γνώμονα καθαρά την επιστημονική ενημέρωση. Κάθε φορά όμως που λέμε κάτι, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις άλλες πλευρές. Όταν ήταν η άλλη κυβέρνηση, το εκμεταλλευόταν η σημερινή κυβέρνηση. Τώρα το εκμεταλλεύεται η αντιπολίτευση. Δεν είναι κακό να ασκείς κριτική, όταν αυτή είναι εποικοδομητική. Όταν ασκείς κριτική στην κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι πας με την άλλη μεριά ή ότι έχεις βλέψεις πολιτικές. Σημαίνει ότι κάνεις τη δουλειά σου. Δεν είμαι ή με τους μεν ή με τους δε» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης