Ολοκληρώνεται σήμερα το ετήσιο Roadshow παρουσίασης ελληνικών επιχειρήσεων σε ξένους θεσμικούς επενδυτές, που διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά, το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.000 συναντήσεις μεταξύ 200 διαχειριστών επενδυτικών κεφαλαίων (fund managers) και 28 εισηγμένων εταιρειών, που συμμετείχαν στο Roadshow.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο φετινό roadshow είναι οι: Εθνική Τράπεζα, Eurobank EFG Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Lamda Development, Marfin Investment Group, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Μότορ Οιλ, ΔΕΗ, Τιτάν, Ιντραλότ, Γρ. Σαράντης, Μυτιληναίος, Follie Follie, Eurobank Properties, Frigoglass, Fourlis, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ΚΡΙ-ΚΡΙ, MLS Multimedia, Τέρνα Ενεργειακή.

Το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για την ελληνική αγορά, ήταν ιδιαίτερα αυξημένο και πολλοί νέοι επενδυτικοί οίκοι ήρθαν σε επαφή με τις ελληνικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά να επεκταθούν οι συναντήσεις και για τρίτη ημέρα προκειμένου να καλυφθεί το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στο Roadshow συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι κυρίως από τη Μ. Βρετανία, την Ελβετία, τη Γερμανία αλλά και από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με ομιλητές τους Γιώργο Ζανιά, πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Ηλία Λεκκό, διευθυντή Οικονομικής Ανάλυσης & Αγορών της Τράπεζα Πειραιώς, Μιχάλη Μασουράκη, διευθυντή Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank και Πλάτωνα Μονοκρούσο, επικεφαλής Ανάλυσης Χρηματοοικονομικών Αγορών της Eurobank και θέμα «Εξελίξεις στην ελληνική οικονομία». Συντονιστής του πάνελ ήταν ο Ντέιβιντ Πάουελ (David Powell), Economist του Bloomberg.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης