Μ. Γκάμπριελ: Η Ε.Ε. στηρίζει τις νέες τεχνολογίες στη γεωργία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, 10:50
Μ. Γκάμπριελ: Η Ε.Ε. στηρίζει τις νέες τεχνολογίες στη γεωργία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει περισσότερους πόρους για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στη γεωργία, δήλωσε η επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία, Μαρίγια Γκάμπριελ, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε για το μέλλον της Ευρώπης και την ψηφιακή ατζέντα, στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ).

Σύμφωνα με την κα Γκάμπριελ, η διαφορά στη διασύνδεση μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών είναι πολύ μεγάλη όχι μόνο στη Βουλγαρία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, καθώς το 80% των αστικών νοικοκυριών συνδέεται πολύ καλά, σε σχέση με το 47% των αγροτικών νοικοκυριών. Στην κατεύθυνση μείωσης αυτής της διαφοράς μπορεί να συμβάλλει το έργο WiFi4EU, επεσήμανε.

Το έργο προσφέρει χρηματοδοτικά εργαλεία σε δήμους, ύψους 15.000 ευρώ, για τη δημιουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα και πλατείες.

Η κα Γκάμπριελ ενεθάρρυνε τους νέους να ωφεληθούν από την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ψηφιακές ευκαιρίες και να μάθουν περισσότερα για την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία blockchain.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, 10:50