Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τα προβλήματα χρέους της Ιταλίας κατά τη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο σήμερα, δήλωσε ο επικεφαλής τους, ο Μάριο Σεντένο.

«Είναι σημαντικό να αποσαφηνιστούν όλες οι πολιτικές αποφάσεις που χρειάζονται προκειμένου να συμμορφωθεί η Ιταλία» με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε., δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη συνεδρίαση. «Είναι σημαντικό να τηρούνται οι δεσμεύσεις» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σεντένο δήλωσε ότι οι υπουργοί θα έχουν μια πρώτη συζήτηση για την αξιολόγηση της Κομισιόν αναφορικά με την ολοένα και πιο χαλαρή συμμόρφωση της Ιταλίας με τους δημοσιονομικούς κανόνες του μπλοκ. «Δεν θα αναφέρω συγκεκριμένα κινδύνους αστάθειας» από την αύξηση του ιταλικού χρέους, επεσήμανε. «Αλλά χρειάζεται να τους διαβεβαιώσουμε όλους ότι η δέσμευση υπάρχει» πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτό που αναμένει από την Ιταλία σήμερα είναι «σαφήνεια, ότι οι στόχοι στους οποίους δεσμεύθηκε η ιταλική κυβέρνηση στα τέλη του περασμένου έτους επιτυγχάνονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης