Με θετικά πρόσημα κατάφεραν τελικά να κλείσουν την Τρίτη οι αμερικανικοί δείκτες, δείχνοντας ωστόσο την αδυναμία τους να συνεχίσουν το τετραήμερο ήδη ανοδικό σερί τους, με αφορμή τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία τρίτου τριμήνου που ανακοινώνονται αυτές τις ημέρες από τις εισηγμένες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε μόλις 0,01% στις 17.614,90 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,19% στις 4.660,56 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη κατά 0,07% στις 2.039,68 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, η Rackspace Hosting κέρδισε 13%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο του έτους έφτασαν τα 18 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Μάλιστα, ανέφερε ότι πιθανόν να προχωρήσει σε πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών ύψους 500 εκατ. δολαρίων την επόμενη διετία.

Στο +7,3% έκλεισε και η Zynga, μετά την αναβάθμισή της από την Jefferies Group σε buy από hold.

Στον αντίποδα, η Alibaba έχασε 3,2%, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις της μόλις την πρώτη ώρα της ημέρας προσφορών που έγινε στην Κίνα την Τρίτη έφτασαν τα 2 δις δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σε υψηλά διμήνου ανήλθε στις ΗΠΑ ο δείκτης NFIB, που μετράει την αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων, τον Οκτώβριο. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 96,1 μονάδες, αυξημένος κατά 0,8 μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης