Με αρνητικά πρόσημα βρίσκονται οι περισσότερες αγορές της Ασίας την Τρίτη, ενώ η Κίνα ηγείται των απωλειών με το κλίμα να επιβαρύνεται περαιτέρω ύστερα από προειδοποίηση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της χώρας για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς από το διάστημα που συνενώθηκαν τα χρηματιστήρια της Σαγκάη και του Χονγκ Κονγκ. Κλειστή η αγορά στο Τόκιο λόγω εθνικής εορτής.

Ο δείκτης Shanghai Composite στην Ηπειρωτική Κίνα υποχωρεί 3% ενώ ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης, CSI 300, καταγράφει απώλειες 2,04%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ηπειρωτική αγορά έχει καταγράψει άνοδο 26% τις τελευταίες έξι εβδομάδες από τότε που άνοιξε στους ξένους επενδυτές, στα μέσα Νοέμβρη, ενώ οι ποσοστιαίες μεταβολές είναι υπερβολικές για το ίδιο χρονικό διάστημα καθώς σε 6 συνεδριάσεις, η αγορά κατέληξε άνω του 2% χαμηλότερα ή υψηλότερα.

Το Σαββατοκύριακο υπήρξε προειδοποίηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κίνας για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς από τα μέσα Νοέμβρη που ενώθηκαν τα χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ.

Ήπιες ήταν οι απώλειες στις υπόλοιπες αγορές της Ασίας ενώ η αγορά στο Τόκιο είναι κλειστή λόγω εορτασμό των Γενεθλίων του Αυτοκράτορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κινείται 0,21% χαμηλότερα και ο Kospi στη Ν. Κορέα σημειώνει πτώση 0,21%.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 τερμάτισε 1,12% χαμηλότερα, χάνοντας σχεδόν όλα τα χθεσινά του κέρδη ενώ ο δείκτης NZX50 στη Ν. Ζηλανδία έκλεισε 0,19% υψηλότερα.

Στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης SΤΙ κινήθηκε οριακά χαμηλότερα 0,02% και στην Ινδία ο SENSEX βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,37%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης