Το πακέτο των νέων μέτρων πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα στο Λουξεμβούργο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με στόχο μια θετική δήλωση από το Eurogroup για την Ελλάδα.

Το κλίμα, παρά τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, φαίνεται να είναι θετικό, αν κρίνει κανείς και από τις δηλώσεις του Όλι Ρεν και από όσα διαρρέουν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία θετική δήλωση είναι το καλύτερο που μπορεί να προσδοκά η Αθήνα μέχρι αυτήν τη στιγμή, μια και -όπως φαίνεται- η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ μετατίθεται για τα τέλη Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να εκδώσουν μια θετική δήλωση για την πρόοδο της Ελλάδας στην κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων δημοσιονομικής πειθαρχίας, που αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

«Είναι σημαντικό η διαδικασία να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει καλά τις προηγούμενες ημέρες και γι’ αυτό θεωρώ και αναμένω ότι το Eurogroup θα δώσει μια θετική και υποστηρικτική δήλωση για την πρόοδο της Ελλάδας» επεσήμανε ο Όλι Ρεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Κρέμονται από τα χείλη των… εταίρων!
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012, 11:59

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης