Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Παρασκευή οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς τα θετικότερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αγορά εργασίας «θόλωσαν» τις εκτιμήσεις για τις προθέσεις της Federal Reserve σχετικά με τις προθέσεις για την αύξηση του επιτοκίου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,31% στις 17.849,46 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,18% στις 5.068,46 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,14% στις 2.092,83 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, απώλειες 2,6% σημείωσε η Fiat Chrysler Automobiles, καθώς είναι πιθανό να της επιβληθούν κυρώσεις από τις αμερικανικές αρχές, μετά την αποτυχία της να ενημερώσει εγκαίρως τους πελάτες για προβλήματα σε συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων της.

Επίσης, Verizon Communications υποχώρησε κατά 1,8%, μετά την υποβάθμιση της σύστασής της από την JPMorgan σε neutral.

Στον αντίποδα, η Liberty Global σημείωσε κέρδη 1,1%, μετά την ανακοίνωση ότι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο συζητήσεων με την Vodafone σχετικά με μια πιθανή ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο 5,5% αυξήθηκε ο δείκτης ανεργίας τον Μάιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, από 5,4% που ήταν ο δείκτης τον προηγούμενο μήνα. Η οριακή αύξηση της ανεργίας ήρθε ακόμη και μετά τη δημιουργία 280 χιλ. θέσεων εργασίας, αύξηση που ήταν η μεγαλύτερη από το τέλος του 2014.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης