Με μικτά πρόσημα τελικά έκλεισαν την Παρασκευή οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον γερμανικό DAX να διαφοροποιείται από το κλίμα διόρθωσης που επικράτησε μετά την ισχυρή άνοδο των δύο προηγούμενων ημερών.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE κατέγραψε πτώση 0,33% στις 6.855 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 9.747 μονάδες και ο γαλλικός CAC έκλεισε με απώλειες 0,20% στις 4.486 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 0,38% στις 347,57 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να χάνει έως και 0,7%. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 1,6%, καταγράφοντας για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα άνοδο.

Στο ταμπλό, η LSE υποχώρησε κατά 2,2%, καθώς έγινε γνωστό ότι η Borse Dubai σχεδιάζει την πώληση του 3,1% που κατέχει στην εταιρεία διαχείρισης του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 8,5 εκατ. μετοχές.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν επίσης οι εταιρείες που σχετίζονται με τα εμπορεύματα, καθώς η άνοδος του δολαρίου πλήττει την ελκυστικότητα τους. Η Randgold Resources υποχώρησε κατά 4,1% και η Fresnillo κατά 4,6%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πτώση 3,6% σημείωσε η Coca-Cola, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύσταση της σε «neutral» από «buy», με αφορμή το μίνι ράλι που έχει πραγματοποιήσει από τις 10 Ιουλίου.

Στον αντίποδα, η Neopost κέρδισε 6,7%, μετά την ανακοίνωση για την έκδοση ομολόγου ύψους 90 εκατ. ευρώ. Η Kepler Cheuvreux εκτίμησε ότι η προσφορά γίνεται με πολύ ελκυστικούς όρους.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σταθερός στις 86 μονάδες παρέμεινε τον Αύγουστο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία, παραμένοντας στο ίδιο επίπεδο για τρίτο συνεχή μήνα, κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

 Επίσης, απροσδόκητη άνοδο 1,9% σε μηνιαία βάση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Ιούλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης