Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, με το κλίμα να παραμένει εύθραυστο καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Επίσης, θολό παραμένει και το τοπίο σχετικά με τις κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,18% στις 17.067,56 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,39% στις 4.598,19 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,05% στις 2.002,28 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, κέρδη 13% σημείωσε η Compuware, καθώς βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την πιθανή πώληση της σε ομάδα επενδυτών. Το τίμημα της πώλησης της αναμένεται περί τα 2,5 δις δολάρια.

Η Staples κέρδισε 9,1%, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάιο. Η σύσταση της μετοχής της αναβαθμίστηκε σε outperform από neutral προηγουμένως, από την Credit Suisse.

Στον αντίποδα, η Exelixis υποχώρησε κατά 54% καθώς οι δοκιμές σε ένα νέο φάρμακο κατά του καρκίνου δεν πέτυχαν προκαλώντας ανησυχίες για την πορεία των εσόδων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σε υψηλό τριών ετών έφτασε ο δείκτης μεταποίησης ISM, καθώς τον Αύγουστο ενισχύθηκε στις 59 μονάδες, έναντι 57,1 μονάδων τον Ιούλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 56,1 μονάδες.

Επίσης, αύξηση της τάξεως του 1,8% σημείωσαν οι κατασκευαστικές δαπάνες το Ιούλιο στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη άνοδο της τάξεως του 1%.

Παράλληλα, ισχυρή άνοδο σημείωσε ο κατασκευαστικός δείκτης PMI τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, καθώς διαμορφώθηκε στις 57,9 μονάδες έναντι 55,8 μονάδων τον Ιούλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να ανέλθει στις 58 μονάδες.

Από την άλλη μεριά, το κλίμα επιβάρυνε η επιβράδυνση που παρουσίασε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Αύγουστο, σύμφωνα με δύο έρευνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, ο επίσημος δείκτης PMI για τη μεταποίηση υποχώρησε στις 51,1 μονάδες τον Αύγουστο από 51,7 μονάδες τον Ιούλιο, που ήταν και το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 27 μηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης