Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Ουάσιγκτον, η ανάπτυξη στις Η.Π.Α αυξήθηκε κατά 1,8% στο πρώτο τρίμηνο του 2011, εμφανίζοντας σημαντική επιβράδυνση σε σχέση με το τελευταίο τέταρτο του περασμένου έτους.

Στη μία από τις τρείς εκτιμήσεις της για το τρίμηνο, το Γραφείο Οικονομικών Αναλύσεων (BEA) καταγράφει αυξανόμενο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο, μεγαλύτερη πτώση στις δαπάνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και αύξηση στις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων, που επηρέασαν αρνητικά την δαπάνη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική οικονομία είχε καταγράψει επίπεδα ανάπτυξης 3,1% κατά το τελευταίο τέταρτο του 2010, αναρριπίζοντας τις ελπίδες ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αρχίζει να διαβαίνει την στενωπό της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.

Χθες η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve) είχε αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη εντός του 2011 στο 3,1-3,3% σε ετήσια βάση, από 3,4-3,9% της πρόβλεψης του Ιανουαρίου.

Επίσης η Fed είχε προβλέψει πτώση της ανεργίας στο 8,4-8,7% μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2011, επίπεδο μικρότερο από εκείνο που προέβλεπε αρχικά η τράπεζα. Τον Μάρτιο η ανεργία στις ΗΠΑ ανήλθε στο 8,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης