Με το βλέμμα στην Γερμανία ο Τρεμόντι

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, 12:23
Με το βλέμμα στην Γερμανία ο Τρεμόντι
Την υιοθέτηση μιας πιο αποφασιστικής στάσης από την Γερμανία «βλέπει» ως λύση για την οικονομική κρίση ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι. Μιλώντας στη RAI είπε ότι «η κατάσταση είναι πολύπλοκη σε όλο τον κόσμο, είναι πολύπλοκη στην Ευρώπη και η Ευρώπη είναι η αιτία των ανησυχιών διεθνώς».

Ο κ. Τρεμόντι πρόσθεσε ότι «το 2008 υπήρχε δυνατότητα περιορισμού και διαχείρισης της κρίσης. Τώρα, όμως, η κρίση αυτή επέστρεψε ως ευρωπαϊκή κρίση. Η λύση θα βρεθεί μόνο αν η Γερμανία αποφασίσει να υιοθετήσει μία λιγότερο αβέβαιη στάση και δείξει το αναγκαίο θάρρος, τη δύναμη και το όραμα που χρειάζονται για να επενδύσει περισσότερο στην Ευρώπη».

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας (Confindustria), Έμμα Μαρτσεγκάλια, δήλωσε ότι «οι βιομήχανοι της χώρας πρόκειται να παρουσιάσουν σύντομα ένα μανιφέστο για την διάσωση της Ιταλίας». Η Μαρτσεγκάλια πρόσθεσε ότι «η Ένωση Βιομηχάνων είναι έτοιμη να διαχωρίσει τις ευθύνες της από εκείνες της κυβέρνησης, διότι επιθυμεί μια πραγματική αλλαγή».

«Χρειάζεται μια ουσιαστική και άμεση τομή. Φτάνει πλέον με τις μικρές πρωτοβουλίες, δεν είμαστε διατεθειμένοι, πλέον, να παραμείνουμε σε μια κατάσταση αποτελμάτωσης» κατέληξε η επικεφαλής της Ένωσης Βιομηχάνων.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, 12:54