Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στο "Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ"

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 14:31
Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στο "Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ"

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σήμερα, Παρασκευή, η πλατφόρμα του προγράμματος άνοιξε για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Βορείου Αιγαίου.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν τόσο μεγάλο, που, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, οι πόροι για τη Στερεά Ελλάδα εξαντλήθηκαν σε διάστημα μόλις μίας ώρας. Συνολικά υποβλήθηκαν 1.053 αιτήσεις πολιτών για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» και δεσμεύτηκαν περίπου 13,2 εκατ. ευρώ. Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καταχωρήθηκαν 2.102 αιτήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι το 50% έμεινε εκτός πλατφόρμας.

Τη Δευτέρα η «πρεμιέρα» για την Αττική

Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οι πόροι του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» εξαντλήθηκαν σε διάστημα δύο ωρών περίπου. Υποβλήθηκαν 741 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 5,3 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 450 αιτήσεις.

Να σημειωθεί ότι για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων μέχρι τις 12.00 το πρωί είχαν υποβληθεί 289 αιτήσεις και είχαν δεσμευθεί περίπου 3,3 εκατ. ευρώ, σε σύνολο προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ περίπου. Η πλατφόρμα για την εν λόγω Περιφέρεια θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι εξαντλήσεως του προβλεπόμενου προϋπολογισμού.

Για τις υπόλοιπες περιφέρειες, οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» διαμορφώνονται ως εξής:

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 14:42