Ως ιδιαίτερα σημαντικό βήμα εκτιμά η Merrill Lynch Wealth Management την επιτυχία του PSI για το ελληνικό δημόσιο χρέος, καθώς θα συμβάλει στο να μειωθεί σε επίπεδα που θα είναι βιώσιμο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη, εάν πετύχει το PSI, το 2020 το ελληνικό δημόσιο χρέος θα είναι κάτω από το 100%, με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα της λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις θα εξελιχθούν κανονικά και θα πετύχουν το στόχο τους. Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2012 θα περιοριστεί στο -1,8% από το -5,3% που ήταν το 2011. Αντίθετα, χωρίς το PSI και μόνο με την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων, το χρέος μπορεί να υποχωρήσει το 2020 στο 120% του ΑΕΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άποψη του Johannes Jooste, Senior Portfolio Strategist για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA) στη Merrill Lynch Wealth Management και συντάκτη της έκθεσης Merrill Lynch Wealth Management Year Ahead 2012, που παρουσιάστηκε σήμερα, είναι ότι οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν σε επενδύσεις που προσφέρουν υψηλή απόδοση, διαθέτουν ποιοτικά χαρακτηριστικά και παρέχουν ευκαιρίες διαφοροποίησης ενόψει εκτιμήσεων που θέλουν την παγκόσμια οικονομία να αποφεύγει την ύφεση, αλλά να περιορίζεται από έναν εύθραυστο ρυθμό ανάπτυξης το 2012.

Οι αναδυόμενες αγορές θα σύρουν το χορό της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, η οποία αναμένεται να φτάσει το 3,7%. Ελαφρά βελτιωμένη, στο 1,9%, θα εμφανιστεί η ανάπτυξη στις ΗΠΑ, ενώ η Κίνα θα ωφεληθεί από μια ήπια προσγείωση, σχολιάζει ο κ. Jooste.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης