Μεταφέρθηκε εκτός ποδοσφαίρου ο «πόλεμος» Μελισσανίδη – Μαρινάκη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 16:53
Μεταφέρθηκε εκτός ποδοσφαίρου ο «πόλεμος» Μελισσανίδη – Μαρινάκη

Με αφορμή την βιομηχανική δραστηριότητα στο παράκτιο μέτωπο της Δραπετσώνας ο «πόλεμος» ανάμεσα στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη επεκράθηκε και εκτός του ποδοσφαίρου.

Μέσα επιρροής του Βαγγέλη Μαρινάκη όπως το «in.gr», το «tovima» αλλά και ο τηλεοπτικός σταθμός «Mega» αναφέρουν «Προκλητική κρατική αδράνεια για την περιβαλλοντική "βόμβα" στη Δραπετσώνα», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της Δραπετσώνας αγωνίζονται για να απομακρυνθούν περιβαλλοντικά επιβαρυντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις από την περιοχή τους και να μετατραπεί ο χώρος των Λιπασμάτων σε κέντρο αναψυχής και πολιτισμού».

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα αφορούν τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την εταιρεία «Oil One» συμφερόντων του ηγέτη της ΑΕΚ, που εμφανίζεται να τις απέκτησε πριν από οχτώ χρόνια.

Άρθρο στο «Bήμα», που ανήκει επίσης στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τίτλο: «Περιβαλλοντική "βόμβα" στη Δραπετσώνα – Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους», επικαλείται καταγγελίες πολιτών που: «αντιμετωπίζουν σοβαρές ενοχλήσεις στα μάτια και το λαιμό από τους ρύπους, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές κωφεύουν, παρά τις συνεχείς καταγγελίες των κατοίκων».

Στο άρθρο του σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι: «1)Το 2012 οι εγκαταστάσεις αποκτώνται από την Οil Οne, συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη. Από το 2012 και μετά “ξετυλίγεται” μία σειρά συμπτώσεων.

2)Τον Απρίλιο του 2014 με απόφαση του τότε Υπουργού περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη το σχέδιο άλλαξε. Από περιοχή ανάπλασης μετατρέπεται σε περιοχή “μητροπολιτικής παρέμβασης”.

3)Το 2018, υπό τον Γιώργο Σταθάκη ψηφίζεται ότι οι βιομηχανίες μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για 20 χρόνια από την ημερομηνία μεταβολής της χρήσης γης με την οποία οι δραστηριότητες αυτές καθίστανται μη συμβατές. Δηλαδή ο χρόνος απομάκρυνσης πήγε στο 2035.

Στην τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δήμου Κερατσινίου –Δραπετσώνας με τον γενικό γραμματέα του υπ. Περιβάλλοντος δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις από υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες. Όπως λένε, η Δραπετσώνα απέχει πολύ από τα προστατευμένα προάστια όπου κατοικούν».

 «Έχουμε λιποθυμικά επεισόδια παιδιών, οι κάτοικοι δεν μπορούν να ανοίξουν το παράθυρό στα σπίτια τους, υπάρχει έλλειψη οξυγόνου. Ανεπίτρεπτο να ζούμε τέτοιες καταστάσεις εν έτει 2020. Να αποδοθούν άμεσα στον κόσμο τα στρέμματα στην περιοχή των Λιπασμάτων», ανέφερε στο «Mega» η αντιπεριφερειάρχης του Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κερατσινίου, Χρήστος Βρεττάκος, υποστήριξε πως: «Έχουμε αναγκαστεί μέχρι και να κλείσουμε σχολείο γιατί τα παιδιά δεν άντεχαν τις οσμές. Αυτή η κατάσταση είναι έγκλημα στην υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων. Συμμετοχή έχουν και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας με το μερίδιό του. Αυτοί πρέπει να επανορθώσουν».

Η συγκεκριμένη υπόθεση προστίθεται σωρευτικά σε ένα μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων από τα Μέσα Μαρινάκη κατά του Μελισσανίδη. Δημοσιεύματα που ως επί το πλείστον δεν αφορούν το ποδόσφαιρο και αγγίζουν τις προσωπικές επιχειρήσεις των ποδοσφαιρικών «αντιπάλων».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 16:54