Την πρόθεσή του να προσφύγει στην ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού μεριδίου της Hellenic Seaways στην Attica Group προανήγγειλε με δηλώσεις του στο ναυτιλιακό portal maritimewatch.com ο ισχυρός άνδρας των Μινωικών Γραμμών E. Grimaldi.

Ο κ. Γκριμάλντι στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση από τις 11 Αυγούστου όταν και έγινε γνωστή η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς, σημειώνει ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή εμφανίζει ευρωπαϊκό ενδιαφέρον και επιπλέον τονίζει ότι κατά την άποψή του δεν θα πρέπει να δοθεί η έγκριση για τη μεταβίβαση από τις αρχές της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο ίδιος, σε περίπτωση που προχωρήσει η μεταβίβαση τότε η πρώτη και η δεύτερη μεγαλύτερη ακτοπλοϊκή θα συνενωθούν αποκτώντας κυρίαρχη θέση στον κλάδο της ακτοπλοΐας στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στη Hellenic Seaways η Minoan που ελέγχεται από τον όμιλο Grimaldi διαθέτει μερίδιο 48% και συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία της τράπεζας Πειραιώς.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό στις αρχές Αυγούστου η τράπεζα Πειραιώς ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με την Attica για την πώληση του μεριδίου της τράπεζας (40,5%) καθώς και μεριδίου άλλων μετόχων τα οποία αθροιζόμενα δίνουν τον μετοχικό έλεγχο της Hellenic Seaways.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης