Μια ακόμη ναυμαχία στο Αιγαίο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017, 16:09
Μια ακόμη ναυμαχία στο Αιγαίο
Την πρόθεσή του να προσφύγει στην ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού μεριδίου της Hellenic Seaways στην Attica Group προανήγγειλε με δηλώσεις του στο ναυτιλιακό portal maritimewatch.com ο ισχυρός άνδρας των Μινωικών Γραμμών E. Grimaldi.

Ο κ. Γκριμάλντι στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση από τις 11 Αυγούστου όταν και έγινε γνωστή η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς, σημειώνει ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή εμφανίζει ευρωπαϊκό ενδιαφέρον και επιπλέον τονίζει ότι κατά την άποψή του δεν θα πρέπει να δοθεί η έγκριση για τη μεταβίβαση από τις αρχές της ΕΕ.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, σε περίπτωση που προχωρήσει η μεταβίβαση τότε η πρώτη και η δεύτερη μεγαλύτερη ακτοπλοϊκή θα συνενωθούν αποκτώντας κυρίαρχη θέση στον κλάδο της ακτοπλοΐας στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στη Hellenic Seaways η Minoan που ελέγχεται από τον όμιλο Grimaldi διαθέτει μερίδιο 48% και συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία της τράπεζας Πειραιώς.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό στις αρχές Αυγούστου η τράπεζα Πειραιώς ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με την Attica για την πώληση του μεριδίου της τράπεζας (40,5%) καθώς και μεριδίου άλλων μετόχων τα οποία αθροιζόμενα δίνουν τον μετοχικό έλεγχο της Hellenic Seaways.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017, 16:17