Οριακά κέρδη σημείωσε ο χρυσός την Τρίτη, ενώ πλατίνα και παλλάδια γνώρισαν μεγάλες απώλειες μετά την είδηση ότι οι εργάτες σε ορυχείο πλατίνας στη Νότια Αφρική αποφάσισαν να τερματίσουν την απεργία τους.

Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 60 cents για να τερματίσει τις συναλλαγές στα 1.771,20 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλατίνα Οκτωβρίου έχασε 36,30 δολ. ή 2,2% στα 1.636,30 δολ. ανα ουγγιά καθώς οι εργάτες στο ορυχείο της Lonmin Plc στη Νότια Αφρική αποφάσισαν να αποδεχτούν την πρόταση της εταιρείας για αύξηση 22% στους μισθούς τους και να τερματίσουν την απεργία τους.

Οι μεταλλωρύχοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους την Πέμπτη μετά από έξι εβδομάδες απεργίας. Στις συγκρούσεις των μεταλλωρύχων με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Μεγάλες απώλειες γνώρισε και το παλλάδιο με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να χάνει 21,75 δολ. ή 3,2% κλείνοντας στα 667,35 δολ. ανά ουγγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, το ασήμι Δεκεμβρίου κέρδισε 35 cents ή 1% στα 34,72 δολ. ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός Δεκεμβρίου σημείωσε οριακές απώλειες 0,1% τερματίζοντας στα 3,79 δολ. η λίβρα.

Πηγή:capital
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης