Μικρομέτοχοι του ΤΤ στηρίζουν τον Άγγελο Φιλιππίδη

Μικρομέτοχοι του ΤΤ στηρίζουν τον Άγγελο Φιλιππίδη
Ευθύνες στο δημόσιο και τις πρώην διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εξαιρώντας όμως τον Άγγελο Φιλιππίδη, καταλογίζουν περίπου 72.000 μικρομέτοχοι του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για την υπόθεση των αποκαλούμενων «θαλασσοδανείων» που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής, κατά τη διάρκεια της δίκης η οποία συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Οι δικηγόροι των μικρομετόχων της Τράπεζας απέδωσαν «δομικές ευθύνες» στο δημόσιο για το κλείσιμο του ΤΤ αλλά και τη ζημία που οι ίδιοι υπέστησαν. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο συνήγορος πέντε μικρομετόχων του ΤΤ, Γιάννης Κυριακόπουλος, «ο μόνος που πρέπει να εξαιρεθεί από τις ποινικές ευθύνες είναι ο κ.Φιλιππίδης αφού επί των ημερών του, τίμησε το δημόσιο συμφέρον και άφησε το ΤΤ σε εξαιρετική κατάσταση ενώ στα τέλη του 2010 η τράπεζα παρουσίασε τις λιγότερες επισφάλειες».

Αντίθετα, ο συνήγορος έκανε λόγο για «θράσος του δημοσίου να επιθυμεί να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή, παριστάνοντας το θύμα ενώ είναι ο θύτης στην υπόθεση αυτή».

Η υπόθεση αφορά τα επισφαλή δάνεια, σύμφωνα με την κατηγορία που είχαν δοθεί, την περίοδο 2008- 2010, ζημιώνοντας την τράπεζα, καθώς ενεκρίθησαν χωρίς τις απαραίτητες διασφαλίσεις.

Η δίκη επαναλαμβάνεται με νέα σύνθεση, μετά την αναβολή στην οποία οδηγήθηκε, ύστερα από διαδικασία δύο ετών, χωρίς καν να ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019, 16:19