Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στα χρηματιστήρια της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι δείκτες των οποίων ανέκαμψαν από τις πιέσεις που δέχτηκαν τις προηγούμενες οχτώ ημέρες. Στον αντίποδα βρέθηκε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, το οποίο επηρεάστηκε από την αβεβαιότητα γύρω από το σκωτσέζικο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE κατέγραψε πτώση 0,17% στις 6.781 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,30% στις 9.662 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,50% στις 4.431 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,45% στις 344,39 μονάδες. Οι 16 από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες έκλεισαν σήμερα με κέρδη.

Στο ταμπλό, η Daily Mail υποχώρησε κατά 6,6%, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η αναβολή της έκδοσης της RMS One θα επιβαρύνει τις καταστάσεις της φέτος, ενώ το λειτουργικό κόστος αναμένεται να αυξηθεί κατά 5 εκατ. στερλίνες.

Επίσης, η Richemont έχασε 4,1%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις κοσμημάτων Cartier και στυλό Montblanc αυξήθηκαν 4% το τελευταίο πεντάμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 6%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, η Ebro Foods κέρδισε 2,2% μετά την αναβάθμισή της από την UBS σε buy από neutral. Η μετοχή έχει χάσει από την αρχή του έτους το 12% της αξίας της.

Στο +3,8% έκλεισε σήμερα η Air France, ανακτώντας μέρος του χαμένου εδάφους που προκάλεσε η απεργία των πιλότων της εταιρεία. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς απηύθυνε έκκληση σήμερα στο προσωπικό της εταιρείας να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, «βουτιά» στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2008 έκανε η ανεργία στη Βρετανία, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Επίσης, αμετάβλητο, σε σχέση με τον Ιούλιο, στο 0,4% παρέμεινε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης