Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην επιβραδύνει το σχέδιο τραπεζικής ένωσης, ώστε να μπορέσει αυτό να υιοθετηθεί στην αρχή του 2014.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος για αυτό που αποφασίσθηκε για την τραπεζική ένωση (…) Τώρα έγκειται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία πριν από τις προσεχείς ευρωεκλογές τον Μάιο» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν το βράδυ της Τετάρτης σε μια μείζονα συμφωνία για την τραπεζική ένωση, ένα περίπλοκο σχέδιο με στόχο να αποφευχθεί μια νέα κρίση της Ευρωζώνης.

Η συμφωνία αυτή πρόκειται να επιτρέψει τη δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού απόφασης, αρμόδιου να οργανώνει την ενδεχόμενη χρεοκοπία τραπεζών της ζώνης του ευρώ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς υποσχέθηκε την Πέμπτη «πολύ μακρές διαπραγματεύσεις» με τους ευρωβουλευτές, κρίνοντας το κείμενο «ανησυχητικό» και «πολύ μακριά» από τις προσδοκίες των Ευρωπαίων βουλευτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης