Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 4,9% τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο αριθμός των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν υποχώρησε στα 686.597, καθώς σημειώθηκε περαιτέρω πτώση στις αγορές της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, με αποτέλεσμα η ποσοστιαία μείωση για το 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου να φθάσει στο 5,2%. «Μείωση σημειώθηκε στις σημαντικές αγορές», ανέφερε ο Σύνδεσμος, με μόνη εξαίρεση τη Βρετανία, όπου καταγράφηκε αύξηση 10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορυφαίοι παράγοντες της αυτοκινητοβιομηχανίας και αναλυτές του κλάδου ελπίζουν ότι η αγορά θα φτάσει στο ναδίρ της και θα σταθεροποιηθεί μετά την αναμενόμενη φέτος μείωση για έκτο συνεχόμενο έτος, σε χαμηλό επίπεδο 20ετίας.

Η γαλλική Πεζό σημείωσε τη μεγαλύτερη κάμψη στις πωλήσεις, με μείωση της τάξης του 18%, η οποία περιόρισε το μερίδιο αγοράς της στο 11% τους πρώτους 8 μήνες, μία ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Οι πωλήσεις της ιταλικής Φίατ μειώθηκαν κατά 4,9%, ενώ της επικεφαλής της αγοράς Φολκσβάγκεν κατά 11%. Οι πωλήσεις της Μπε Εμ Βε αυξήθηκαν 9,9% και σημείωσαν μικρή μεταβολή στο 8μηνο, με αποτέλεσμα τη αύξηση του μεριδίου της εταιρείας να αυξηθεί. Οι πωλήσεις της Μερτσέντες αυξήθηκαν 8,5% τον Αύγουστο και 5,5% το 8μηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης