Μειώθηκε η κερδοφορία της Deutsche Bank

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 12:39
Μειώθηκε η κερδοφορία της Deutsche Bank
Τα προ φόρων κέρδη της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank μειώθηκαν κατά σχεδόν ένα τρίτο στο πρώτο τρίμηνο του έτους, στα 1,68 δισ. ευρώ, λόγω της μείωσης των εσόδων από τη διαπραγμάτευση ομολόγων που παρατηρείται σε όλο τον τραπεζικό κλάδο.

Η επίπτωση των μειωμένων εσόδων από την πηγή αυτή στα αποτελέσματα της τράπεζας ήταν, όμως, μικρότερη σε σχέση με κάποιους ανταγωνιστές της.

Η συνεισφορά της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής στα προ φόρων κέρδη της Deutsche Bank μειώθηκε περισσότερο από 20%, λόγω της μείωσης κατά 10% των εσόδων από τις συναλλαγές, αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Η μείωση των κερδών σηματοδοτεί ένα αδύναμο ξεκίνημα το 2014, το οποίο παραδοσιακά αποτελεί δυνατό τρίμηνο για την τράπεζα. Ωστόσο, η μείωση των κερδών ήταν μικρότερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η μείωση των εσόδων από συναλλαγές, ιδιαίτερα σε ομόλογα, επηρέασε αρνητικά τα αποτελέσματα άλλων μεγάλων τραπεζών, όπως της βρετανικής Barclays και των αμερικανικών JPMorgan και Citigroup.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι προβλέπει μία επίπτωση 1,5 έως 2 δισ. ευρώ στα κεφάλαιά της, λόγω των νέων κανονισμών της Ε.Ε. που αναμένεται να ισχύσουν από φέτος, οι οποίοι επιβάλουν συντηρητικούς κανόνες όσον αφορά στην αποτίμηση του ενεργητικού των τραπεζών.

Η επίπτωση αυτή, μαζί με τα ασθενέστερα αποτελέσματα, μπορεί να περιπλέξει τα σχέδια της τράπεζας για ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης με την παρακράτηση των κερδών.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 12:43