Μείωση στις τιμές του πετρελαίου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, 07:35
Μείωση στις τιμές του πετρελαίου
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν σήμερα στις αγορές της Ασίας, μετά την ενίσχυση των φόβων για τη συνέχιση της τάσης της παγκόσμιας υπερπροσφοράς πετρελαίου, καθώς τα επίσημα στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων αργού για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η αύξηση αυτή καταγράφηκε παρά το γεγονός ότι η λειτουργική χρήση των διυλιστηρίων στις ΗΠΑ έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 χρόνων.

Από την άλλη μεριά, η μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, ευνοεί την ανταγωνιστικότητα της τιμολόγησης του πετρελαίου στο αμερικανικό νόμισμα, καθώς το καθιστά φθηνότερο, ενώ τονώνει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Οι τιμές στα συμβόλαια μηνός του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 29 σεντς στα 38,03 δολ. το βαρέλι, μετά την ανοδική διόρθωση που κατέγραψαν κατά 4 σεντς στην προηγούμενη συνεδρίαση, ακολουθώντας μία θετική πορεία κέρδους 3% στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά 25 σεντς στα 39,01 δολ. το βαρέλι μετά τη θετική διόρθωση κατά 12 σεντς στην προηγούμενη συνεδρίαση, αγγίζοντας τα 40,61 δολ. το βαρέλι.

Τα αποθέματα του αμερικανικού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια στα 534,8 εκατ βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 3,3 εκατ. βαρέλια.

Η παραγωγή των διυλιστηρίων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 414.000 βαρέλια την ημέρα, με το ποσοστό της λειτουργικότητάς τους να φτάνει στο 90,4% της συνολικής τους παραγωγικής ικανότητας, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ποσοστό εποχιακής αύξησης, από το 2005.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, 07:35