Μοίρασε δισεκατομμύρια στους πλουσίους της Ευρώπης η νίκη Μακρόν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Απριλίου 2017, 12:11
Μοίρασε δισεκατομμύρια στους πλουσίους της Ευρώπης η νίκη Μακρόν
Γιατί να μην υποστηρίζει το ευρωπαϊκό κεφάλαιο τον Εμανουέλ Μακρόν, αφού η επικράτησή του στις γαλλικές εκλογές «μοίρασε» μέσα σε μία νύχτα δεκάδες δισεκατομμύρια στους πλουσίους της Ευρώπης.

Μπορεί για τους εργαζομένους να μη σημαίνει τίποτε οικονομικά, αλλά για τους έχοντες και κατέχοντες σήμανε πολλά το γεγονός ότι η Μαρίν Λεπέν έμεινε στη δεύτερη θέση.

Η νίκη Μακρόν, λοιπόν, ήταν ευεργετική για τις αγορές και όχι μόνο: το ράλι που γνώρισαν τη Δευτέρα μετοχές και ευρώ αύξησε την περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων της Ευρώπης κατά 27,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Οι ευρωαγορές «σκαρφάλωσαν» στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών, το ευρώ έφθασε σε υψηλό πέντε μηνών και παραπάνω, ενώ η εκλογική ανακούφιση «ανέβασε» και το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τα ισχυρά τραπεζικά κέρδη να ενισχύουν τον Dow Jones κατά 216 μονάδες, ήτοι 1,05%.

Ο μεγαλύτερος κερδισμένος από το ράλι των αγορών ήταν ο Amancio Ortega, ο Ισπανός ιδρυτής της Inditex, του πολυεθνικού «κολοσσού» στον χώρο της ένδυσης.

Για ακόμη μία φορά, μάλιστα, πέρασε μπροστά από τον ιδρυτή της Amazon.com, Jeff Bezos, και κατέστη ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ortega κέρδισε τη Δευτέρα 2,74 δισ. δολάρια, στον απόηχο της νίκης Μακρόν. Όσον αφορά στον πρώτο στη λίστα του Bloomberg, ως τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη, Bill Gates, ο γαλλικός αέρας «φύσηξε» 764 εκατ. δολάρια στην περιουσία του, ενώ ο Jeff Bezos (που κατακτά την τρίτη θέση) προσέθεσε άλλα 786 εκατ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Απριλίου 2017, 13:24