Μίχαλος: «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει επιχειρησιακός κόμβος»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 22:42
Μίχαλος: «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει επιχειρησιακός κόμβος»
Την εδραιωμένη συνεργασία μεταξύ Κορέας και Ελλάδας στον ναυτιλιακό τομέα και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχέσεων τόνισε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ) Παναγιώτης Μίχαλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Hyundai Heavy Industries.

Ο κ. Μίχαλος, ο οποίος ηγείται επιχειρηματικής αποστολής των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO) στην Κορέα, υπογράμμισε τη σημασία της ένταξης των ελληνικών εταιρειών ναυτιλιακού και ναυπηγικού εξοπλισμού στους καταλόγους προμηθευτών της Hyundai, με την ευκαιρία της συμμετοχής εταιρειών μελών της HEMEXPO στην έκθεση Marine Tech 2014 που ξεκινά τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, στην πόλη Changwon.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δυνατότητες μεταφοράς μέρους των δραστηριοτήτων των ναυπηγείων της Hyundai στην Ελλάδα, με κοινά έργα ναυπήγησης ή επισκευής πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει κόμβος για παρόμοιες δραστηριότητες σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Μίχαλος ζήτησε από τους συνομιλητές του να συνεκτιμήσουν τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ελλάδα, αφενός με τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Πειραιά και αφετέρου με τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, που αναβαθμίζουν τη γεωπολιτική της σημασία, «χάρη στις οποίες η χώρα μας έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει ευρύτερο επιχειρησιακό κόμβο, μέσω του οποίου εταιρείες μπορούν να προωθήσουν τις δραστηριότητές τους στη ΝΑ Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική».

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 22:42