Σε σταθερό από αρνητικό, αναβάθμισε την Τρίτη το outlook των ελληνικών τραπεζών ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Η αναβάθμιση των προοπτικών του τραπεζικού κλάδου της Ελλάδας αντανακλά τις εκτιμήσεις ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Η Moody’s προβλέπει ανάκαμψη της οικονομίας το 2014 με ρυθμό 0,3% και 1,2 % το 2015, λόγω της αύξησης του τουρισμού και των εξαγωγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οίκος αξιολόγησης κρίνει θετικά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, την επιστροφή τους στις αγορές δανεισμού και τη μείωση των χρηματοδοτικών πιέσεων. Σύμφωνα με την ίδια η σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα οδηγήσει και σε βελτίωση της προ προβλέψεων κερδοφορίας (pre-provision profitability) του κλάδου το 2015.

Η Moody’s εκτιμά ότι θα βελτιωθεί το λειτουργικό περιβάλλον του κλάδου, ενώ αναμένει σταδιακή επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ακόμη κι αν η εγχώρια ζήτηση θα παραμείνει υπό πίεση, λόγω των περικοπών των μισθών και της αυξημένης ανεργίας (27,3% μέχρι τα τέλη του 2013), οι προοπτικές του κλάδου θα είναι θετικές σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης