Ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας της Πορτογαλίας όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει η χώρα του να βγει αλώβητη από την κρίση χρέους που πλήττει την οικονομία της.

Ο Alvaro Santos Pereira εξήγησε πως «μόνο η αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και λιτότητας που υλοποιείται σε αντάλλαγμα για τον διεθνή δανεισμό της χώρας θα επιτρέψει στην Πορτογαλία να αποφύγει μια μετάδοση της ελληνικής κρίσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προετοιμασία σχεδίου έκτακτης ανάγκης μπροστά σε ένα ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τόνισε πως «το σχέδιο μας έκτακτης ανάγκης είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και αυτό κάνουμε».

Όσον αφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Κι όλα αυτά ενώ η Τρόικα ετοιμάζεται να επισκεφτεί την προσεχή Τρίτη την ευρωπαϊκή χώρα προκειμένου να διαπιστώσει αν έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές. Η Πορτογαλία έχει συμφωνήσει να λάβει πακέτο βοήθειας, ύψους 78 δισ. ευρώ. Πρόσφατα ανακοίνωσε την κατάργηση τεσσάρων αργιών για πέντε χρόνια, με το μέτρο να εφαρμόζεται στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Πορτογαλία: Αργίες… last year!, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012, 02:11

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης