Μοσκοβισί: Αναπόφευκτη η σύνδεση αξιολόγησης - χρέους

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, 01:04
Μοσκοβισί: Αναπόφευκτη η σύνδεση αξιολόγησης - χρέους
Αναπόφευκτη χαρακτήρισε τη σύνδεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, με την δέσμευση των θεσμών για το χρέος, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί, στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό πρόγραμμα πριν από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ ή έως το τέλος της εβδομάδας και η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης γύρω από το Πάσχα.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις με το ΔΝΤ. Ωστόσο επέμεινε ότι δεν υπάρχουν προστριβές μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του Ταμείου και χαρακτήρισε «απολύτως απαραίτητη» η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Τόνισε επίσης ότι «το να ζητάμε περισσότερα από την Ελλάδα, θα έκανε ζημιά στην ανάπτυξη», ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.

Οι όποιες διαφορές μπορούν «να γεφυρωθούν», εκτιμά ο Ντομπρόβσκις

Στους στόχους του προγράμματος αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας επίσης στην Ευρωβουλή, ενώ εκτίμησε ότι οι όποιες διαφορές μπορούν «να γεφυρωθούν».

Όπως είπε, υπάρχει γενικά κοινή άποψη για τους στόχους του προγράμματος και τα μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπάρχουν ορισμένες διαφορές στις εκτιμήσεις, κυρίως για «το πόση προσπάθεια χρειάζεται για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι», όπως πρόσθεσε. «Αυτές (σ.σ. οι διαφορές) μπορούν να γεφυρωθούν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, 01:05