Την ανάγκη επίτευξης ισορροπίας μεταξύ της αξιοπιστίας για τις αγορές και τη δυνατότητα των λαών να αντέξουν την εφαρμοζόμενη λιτότητα επεσήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος τόνισε πως οι προσπάθειες που ζητούνται από τις χώρες θα μπορούσαν να επανεκτιμηθούν.

«Τι δείχνουν οι εκλογές στην Ελλάδα και σε κάποιο βαθμό και στη Γαλλία; Ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαραίτητο να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στην αξιοπιστία για τις αγορές και τη δυνατότητα να υποστηριχθούν από τους λαούς» οι δημοσιονομικές περικοπές και οι μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο κ. Μπαρνιέ στη διάρκεια συνάντησής του με Γάλλους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βλέπουμε πως στην Ελλάδα βρισκόμαστε στα όρια όσον αφορά στον λαό» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν το πρόγραμμα λιτότητας που απαιτούν οι δανειστές της Ελλάδας μπορεί να χαλαρώσει, δεδομένων των αποτελεσμάτων των χθεσινών εκλογών, ο κ. Μπαρνιέ δήλωσε πως «το ερώτημα είναι πώς να βοηθήσουμε τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να δημιουργήσουν μια πλειοψηφία εθνικής ενότητας».

«Πρέπει οι ευρωπαϊκές Αρχές και το ΔΝΤ να μελετήσουν από πολύ κοντά την κατάσταση» εκτιμά ο επίτροπος Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Εσωτερικής Αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να διατηρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», αλλά επίσης «να εκτιμήσουμε» την κατάσταση της χώρας, δήλωσε. Στις συμφωνίες που υπογράφηκαν με την Ελλάδα στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξής της από την ΕΕ και το ΔΝΤ «υπάρχουν μηχανισμοί εκτίμησης, προσαρμογής, ρύθμισης», υπογράμμισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης