«Αποκλεισμένη» από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων είναι η Μόσχα, η οποία προχωρεί σε συνεχείς αναβολές στο προγραμματισμένο δανειακό της πρόγραμμα, καθώς η κρίση στην Ουκρανία δεν βοηθάει στη διαμόρφωση των επιθυμητών επιτοκίων για τη διενέργεια της δημοπρασίας ρωσικών ομολόγων.

Το δανειακό πρόγραμμα της Ρωσίας για το 2014 προσέγγιζε τα 25 δισ. δολάρια, ωστόσο μέχρι σήμερα έχει αντλήσει από τις αγορές μόλις 3,5 δισ. δολάρια. Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η προγραμματισμένη για την τρέχoυσα εβδομάδα δημοπρασία ρωσικών ομολόγων ακυρώνεται λόγω μη ευνοϊκών συνθηκών στην αγορά. Είναι η πέμπτη εβδομάδα που η ρωσική κυβέρνηση αναβάλει δημοπρασία ομολόγων επικαλούμενη μη ευνοϊκές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα δεν έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 13 δημοπρασίες κρατικών τίτλων λόγω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και των συνεπαγόμενων κυρώσεων από τη Δύση, οι οποίες προκάλεσαν μαζικές πωλήσεις ρωσικών αξιών. Η απόδοση των 10ετών ρωσικών ομολόγων διαμορφώνεται σήμερα Τετάρτη στο 9,32%, ενώ στις 8 Αυγούστου είχε ανέλθει έως και στο 9,9% (η υψηλότερη απόδοση από τον Οκτώβριο του 2009).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης