«Να εφαρμόσουμε όσα συμφωνήσαμε»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012, 17:09
«Να εφαρμόσουμε όσα συμφωνήσαμε»
Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τα συμπεφωνημένα πριν αρχίσουμε να συζητούμε για την επόμενη δόση βοήθειας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε στο γερμανικό ραδιόφωνo Deutschlandfunk, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σόϊμπλε «Μπορούμε να βοηθήσουμε, μόνο εάν δεν έχουμε να κάνουμε με ένα βαρέλι χωρίς πάτο», προβάλλοντας την Ιταλία του Μάριο Μόντι ως παράδειγμα για τη γειτονική Ελλάδα.

«Τα προβλήματα που προκαλούν την κρίση σε μερικές χώρες πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα. Αυτή είναι η δυσκολία με την Ελλάδα. Άλλες χώρες το πετυχαίνουν αυτό και βρίσκονται σε καλό δρόμο. Η Ιταλία έχει κάνει μεγάλες προόδους από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Μάριο Μόντι. Και επιβραβεύεται στις αγορές με συνεχώς μειούμενα επιτόκια. Αυτόν το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι μαζί, αλλά χωρίς να ασχολούμαστε με φημολογίες. Τον Μάρτιο θα δούμε εάν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα ή όχι», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

Παράλληλα, ο Σόϊμπλε επεσήμανε ότι για την Ελλάδα υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία που πρέπει να υλοποιηθεί και γι΄ αυτόν τον λόγο είχε αποσταλεί και η τρόικα στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια.

Ερωτηθείς για το τι γίνεται όμως στη σημερινή δύσκολη συγκυρία που δεν φαίνεται να υλοποιούνται τα συμπεφωνημένα για την Ελλάδα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ απάντησε: “Αυτό ακριβώς διαπραγματευόμαστε τώρα και φυσικά αποτελεί προϋπόθεση για ένα νέο πακέτο βοήθειας. Στο Eurogroup της Δευτέρας αποφασίσαμε με τον Έλληνα ομόλογό μου, τον κ.Βενιζέλο, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει τα μέτρα που δεν έχει υλοποιήσει μέχρι τώρα, προκειμένου να λάβει ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας. Τα αποκαλούμε prior actions, επιμένουμε σε αυτά, γιατί ασφαλώς πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα που αντιμετωπίζει δυσκολίες».


Πηγή:capital
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012, 17:09