Οι συζητήσεις για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη δεν θα πρέπει να εκτροχιάσουν τις προσπάθειες να διασφαλιστεί η εξυγίανση των δημοσιονομικών και η πειθαρχία, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Eurogroup.

Οι δηλώσεις του Thomas Wieser, ο οποίος είναι επικεφαλής του Eurogroup Working Group, ακολουθεί τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα και τη Γαλλία που έδειξαν ότι οι ψηφοφόροι έστρεψαν την πλάτη τους στα κόμματα που στήριξαν τα προγράμματα λιτότητας για λύσεις που θα περιλαμβάνουν μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης για την επίλυση της κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη απαιτεί σκληρές πολιτικές αποφάσεις, δήλωσε. Για παράδειγμα οι δαπάνες που κατευθύνονται σε προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης θα πρέπει να μεταφερθούν σε κατηγορίες που προωθούν την ανάπτυξη όπως η εκπαίδευση.

Δήλωσε επίσης ότι ο δεσμός μεταξύ του κρατικού και τραπεζικού χρέους θα πρέπει να κοπεί ώστε να μπορέσει η Ευρωζώνη να ξεπεράσει την κρίση χρέους, κάτι που σημαίνει ότι οι χώρες θα πρέπει να παραχωρήσουν ένα μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας, όπως μέσω της δημιουργίας μιας πανευρωπαϊκές εποπτικής αρχής για τις τράπεζες.

“Δεν είμαι σίγουρος ότι έχουμε φθάσει στην παρούσα συγκυρία που θα είναι εφικτό κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο Wieser.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:capital
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης