Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Η απολογιστική παρουσίαση του πενταετούς έργου του ερευνητικού περιβαλλοντικού παρατηρητηρίου Navarino Environmental Observatory (ΝΕΟ) και η ανανέωση της συμφωνίας για τα επόμενα 5 έτη μεταξύ των τριών εταίρων, του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και της εταιρείας ΤΕΜΕΣ Α.Ε. αποτέλεσαν τον πυρήνα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου,στην Ακαδημία Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εκδήλωση που έθεσε υπό την Αιγίδα της η Προεδρία της Δημοκρατίας, τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος και η Πρόεδρος της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών που απονέμει τα Βραβεία Νομπέλ Επιστημών, Καθηγήτρια Barbara Cannon. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της πολιτείας, της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, του ακαδημαϊκού και επιστημονικού χώρου.

Τo ΝΕΟ, το οποίο λειτουργεί από το 2010 στην CostaNavarino, στη Μεσσηνία, αποτελεί πρότυπο διεθνούς συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών φορέων και ιδιωτικού τομέα, εστιάζοντας στην έρευνα και την εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στην περιοχή της Μεσογείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης