Ανοδικά για τρίτη διαδοχική ημέρα συναλλαγών κινήθηκε η τιμή του χρυσού, κλείνοντας κοντά σε υψηλό ενός μηνός, με φόντο το συνδυασμό της εξασθένισης του δολαρίου και της επενδυτικής στροφής προς ασφαλέστερα επενδυτικά πάγια μετά τις ελαφρώς απαισιόδοξες δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 8,10 δολάρια ή 0,5% στα 1.647,70 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi είπε σήμερα πως το οικονομικό outlook της Ευρωζώνης υπόκειται σε υψηλή αβεβαιότητα, η οποία μαζί με τον πληθωρισμό θα εξακολουθήσουν να καταπιέζουν την οικονομική δραστηριότητα. Στο μεταξύ παρατηρείται εξασθένιση της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ διατηρούνται σημαντικοί κίνδυνοι καθοδικής απόκλισης. Μερικές ήπιες θετικές ενδείξεις που παρατηρούνται δεν επαρκούν για να διατυπωθεί μια αισιόδοξη, αξιόπιστη πρόβλεψη.

«Η πρόσφατη αδυναμία της τιμής του χρυσού έχει προφανώς φτάσει στο τέλος της και ο χρυσός επιβεβαιώνει τη φήμη του ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, τουλάχιστον για την ώρα», σχολιάζουν οι αναλυτές της Commerzbank.

Πηγή:capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης