Οι προοπτικές ανάπτυξης ενός ιδιαίτερα δυναμικού αλλά ανεκμετάλλευτου κλάδου της χώρας μας, της αργυροχρυσοχοΐας, αναδείχτηκαν στα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης του Ελληνικού Κέντρου Αργυροχρυσοχοΐας, χθες στο Μετρό του Συντάγματος. Παρουσία σημαντικών παραγόντων του χώρου αλλά και εκπροσώπων της Πολιτείας, όπως της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Κατσέλη, τονίστηκε η ανάγκη αλλά και οι τεράστιες δυνατότητες προώθησης αυτού του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας που με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να καταλάβει διεθνώς τη θέση που του αξίζει.
 
Ο κλάδος της αργυροχρυσοχοΐας δραστηριοποιεί 2.500 παραγωγούς, 7.000 επιχειρήσεις και απασχολεί 30.000 εργαζόμενους. Οι εξαγωγικές προοπτικές είναι τεράστιες, ενώ η μακραίωνη παράδοση της Ελλάδας στο κόσμημα μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο marketing διεθνώς προκειμένου να αναπτυχθεί ο χώρος.
Αυτά τα ζητήματα καθώς και οι στοχευμένες δράσεις στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής για τις εξαγωγές που σχεδιάζονται, μεταξύ αυτών και η συνεργασία του ΕΛΚΑ με τον ΕΛΟΤ που υπόσχεται να «θωρακίσει» τα ελληνικά προϊόντα από αμφιβόλου ποιότητας εισαγωγές, αναλύθηκαν στην εκδήλωση των εγκαινίων. Παρουσιάστρια ήταν η δημοσιογράφος Κλέλια Φανή Χαρίση.

Δείτε το ρεπορτάζ της zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατασκευή κοσμημάτων αποτελεί μια παράδοση για τη χώρα μας από την εποχή του… Ηφαίστου και πρόκειται για μια τέχνη που, πριν την έλευση του ηλεκτρισμού και τη χρήση των μηχανών, αποτελούσε «μυστικό» από γενιά σε γενιά. Δείτε με ποιον τρόπο κατασκευάζονταν τα κοσμήματα σε μια εποχή όχι και τόσο μακρινή από τη δική μας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης