Νέα ιστορικά υψηλά κατέγραψαν την Τρίτη οι αμερικανικοί δείκτες Dow Jones και S&P 500, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε τη δέκατη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, λαμβάνοντας ώθηση από τις δηλώσεις της προέδρου της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,51% στις 18.209,19 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,14% στις 4.968,12 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,28% στις 2.115,48 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, η Toll Brothers σημείωσε άνοδο 3,8%, μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο. Συγκεκριμμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 81,3 εκατ. δολαρίων ή 44 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 45,6 εκατ. δολαρίων ή 25 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Επίσης, η Home Depot κατέγραψε κέρδη 4%, καθώς τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου χρήσης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ένα δολάριο ανά μετοχή, από 27 σεντς ανά μετοχή που είχε εμφανίσει το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Σημαντικά κέρδη 10,2% σημείωσε η First Solar και 18% η SunPower, μετά την ανακοίνωσή τους ότι σχεδιάζουν κοινή δημόσια προσφορά για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση, μέσω της διαμόρφωσης κοινής απόδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη S&P/Case-Shiller. Σε επίπεδο έτους η αύξηση έφτασε το 4,5%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης