Νέο πακέτο σωτηρίας του τραπεζικού της συστήματος είναι έτοιμη να διαθέσει η Βρετανική κυβέρνηση.

Το νέο οικονομικό σχέδιο είναι ύψους πολλών δισεκατομμυρίων λιρών, και επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εξασφαλισθούν, έναντι απροβλέπτων απωλειών και δίνει στις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου εγγυήσεις για τα χρέη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενέργεια αυτή είναι σαφής προσπάθεια να συγκρατηθεί η χρηματοπιστωτική αναποτελεσματικότητα, η οποία ωθεί την οικονομία σε μία βαθιά ύφεση.

Πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και στους τραπεζίτες, αποκάλυψε στο πρακτορείο Ρόιτερ, πως το δεύτερο πακέτο διάσωσης των τραπεζών σε διάστημα τεσσάρων μηνών, θα περιλαμβάνει επίσης μεγαλύτερη συμμετοχή του κράτους στη σωτηρία της Royal Bank of Scotland.

Το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στην αναθέρμανση του πιστωτικού ενδιαφέροντος των τραπεζών για την παροχή δανείων προς καταναλωτές κι εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η χορήγηση δανείων», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην επίσκεψή του στην Αίγυπτο, πριν τη δημοσίευση των στοιχείων εντός της εβδομάδος, τα οποία θα πιστοποιούν επίσημα πως η οικονομία της Βρετανίας έχει εισέλθει σε περίοδο ύφεσης για πρώτη φορά από το 1992.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης