Σε νέο χαμηλό επτά μηνών “προσγειώθηκε” η τιμή του πετρελαίου, διασπώντας προς τα κάτω το επίπεδο των 90 δολαρίων το βαρέλι, καθώς τα τελευταία στοιχεία των ΗΠΑ για τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού, έδειξαν ότι αυτά παρέμειναν σε υψηλά 22 ετών εν μέσω υποτονικής ζήτησης.

Η διάσπαση του επιπέδου των 90 δολαρίων ενδέχεται να οδηγήσει την τιμή έως και τα 85 δολάρια το βαρέλι, σχολιάζουν αρκετοί traders. “Μπορούμε άραγε να φτάσουμε στα 75 δολάρια; Απέχουμε μόλις 15 δολάρια. Δεν είναι παράλογο κατά τη γνώμη μου”, σχολιάζει ο Kyle Cooper, managing partner της IAF Energy Advisors.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρευστοποιήσεις στην τιμή του πετρελαίου πυροδότησε παράλληλα η πτώση το ευρώ, το οποίο βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2010 έναντι του δολαρίου.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Ιουλίου υποχωρεί κατά 1,95 δολάρια ή 2,1% στα 89,90 δολάρια to bar;eli, που αποτελεί το χαμηλότερο ενδοσυνεδριακό χαμηλό από τις 21 Οκτωβρίου 2011. Το αργό τύπου brent υποχώρησε κατά 2,6% ή 2,83 δολάρια το βαρέλι στα 105,56 δολάρια το βαρέλι, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Δεκεμβρίου.

Πηγή:capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης